T45-ös Trapézlemez

RAL1002
Gabona sárga
A színminták tájékoztató jellegűek. Monitoronként és nyomtatásonként eltérhetnek a valódi lemezek színétől. Kérjük a rendelés leadása előtt tájékozódjanak személyesen a termékek színeit illetőleg!

T45 trapézlemezEKRŐL

Tapasztalataink alapján a tervezők által leggyakrabban betervezett egyhéjú tetőfedő építőelem. A T45 trapézlemez választásával - kedveltségen túl - nálunk a praktikusság élményével is gazdagodhat. A 45mm-es profil megegyezik a Metál-Sheet tetőpaneleink felső fegyverzetével, ezáltal a két építőelem  amellett, hogy összeépíthetővé válik, homogén és esztétikus tetőfelületet biztosíthat szigetelt és szigeteletlen héjazatoknak egyaránt. Állékonyságát a magas trapézborda és a bordavölgyekben kialakított dupla mikroborda garantálja. Alátámasztása a tető kialakításától függően, akár 100-150cm is lehet. Fontos megjegyezni, hogy a pontos távolságot megfelelő szakemberek számítják ki. Ehhez nyújtunk segítséget a Tervezési segédlet trapézlemezekhez kiadványunkkal.
A 45-ös trapézlemezek antikondenzáltan és nélküle is rendelkezik Tűzvédelmi Megfelelőségi Igazolással (TMI 15/2020). 
Tűzállósági határérték: RE30

TRAPÉZLEMEZEK SAJÁTOSSÁGAI

Elszántan törekszünk rá, hogy Ön is elégedett ügyfelünk legyen. Korlátainkat épp ezért  nem jószándékunk, hanem gyakran a gyártási sajátos-ságok határozzák meg. 
A trapézlemezeket 1250mm széles acéllemez tekercsekből, hidegen hengerelve állítjuk elő. 
Az alapanyag szélessége erendően meghatározza a trapézlemez teljes szélességét a megmunkálás után.
 A gyártás sajátossága, hogy széltében  teljes táblák előállítására képes. 

A felhasznált lemezek szerkezeti acélok. Ezek a speciális  ötvözetek teszik lehetővé a vékony lemezek használatát, ugyanakkor a profil kiválasztása is nagyban befolyásolja a lemez állékonyságát, alátámasztási igényét. Ezért van az, hogy bizonyos trapézlemzek gyártási hosszai korlátozottak és  alátámasztási igényük eltérő.

FELHASZNÁLT ACÉLLEMEZEK TULAJDONSÁGAI

Lemezvastagságok:
0,5 vagy 0,6mm vastag PE bevonattal „selyemfényű” vagy matt kivitelben.
0,5mm vastag horganyzott bevonattal
(S220 GD+Z)

Poliészter (PE) bevonat:
Közép-Euróban általános felhasználást tesz lehetővé kül- és beltérre egyaránt. Városi és enyhe ipari környezetben tökéletesen alkalmazható.
Színoldali bevonat vastagsága 25 μm.

Horganyzott bevonat:
Klasszikus megjelenése miatt, elsősorban ipari jellegű felhasználás során alkalmazott, ahol nincs igény további szín bevonatra. A szelemeneket kizárólag horganyzott bevonató alapanyagból készítjük.
Az „acélmagra” felvitt horganyréteg megvédi az acél felületét a korróziótól, növelve ezzel a szerkezet élettartamát. További felületkezelést nem igényel.
Bevonat vastagsága: 275 g/m2


Antikondenzálás

A lemez tetők sajátos tulajdonsága, hogy a külső hőmérséklet csökkenésével a lemez is gyorsan hűlni kezd. Ha a tetőszerkezeten belül a levegő melegebb, a relatív páratartalom magasabb, akkor a nedvesség lecsapódik a hidegebb lemez belső felületén (kondenzvíz). A kicsapódott pára a felületről visszacseppenhet, ezzel károsítva a lemeztető alatt tárolt értékeinket, vagy akár magát a tetőszerkezetet is. Természetesen van megoldásunk. Az antikondenzációs filc megakadályozza a nedvesség kicsapódásából származó csepegést. A filc nedvszívó közege megelőzi a vízcseppek kialakulását, majd ha a kedvezőtlen körülmények megszűnnek, a magába zárt víz egyszerűen kiszárad a filc felületéről. 

T45 Trapézlemez (1050mm)

Bordamagasság 45 mm
Teljes szélesség 1 050 mm
Hasznos takarás 1 000 mm
Hosszúság Igény szerint 0.2 - 13.5 m között
Lemezvastagság 0,5 - 0,7 mm

Standard PE bevonatú lemezeink felületi rétegrendje

További trapézlemezek

Betöltés...